Tekstvak: Duchenne Heroes 2009
700 kilometer—7 dagen—4 landen—1 DOEL

Het sponsorbedrag in 2009 was      4.022,93

Verslag Duchenne Heroes 2009

Op 1 oktober 2008 schreef ik mij in voor een uitdaging – Duchenne Heroes. 700 kilometer mountainbiken in 7 dagen met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar behandelmethoden van Duchenne.

 

Bijna een jaar lang heb ik hard getraind en ben ik – samen met Natasja die als vrijwilligster mee is geweest – druk geweest om sponsors te zoeken die mij hierin wilden ondersteunen. Nu, een week na de finish van Duchenne Heroes, hebben de meest indrukken een plaatsje gekregen en breng ik graag verslag uit van mijn avontuur.

 

Zaterdag 12 september 2009

Nadat we vrijdag de door Kees en Paula Vortman beschikbaar gestelde camper al hadden ingepakt zijn we zaterdag ochtend al op tijd vertrokken richting Wiltz omdat Natasja als vrijwilligster ’s middags nog zou helpen in het kamp. Na een erg ruime lus rond Luik kwamen we vroeg in de middag in Wiltz aan. Mooi weer en grote partytenten met bar en zitjes. Deelnemers waren er nog maar een paar, dus we konden makkelijk een plaatsje zoeken. Daarna snel aangemeld en mijn startbord aan mijn fiets bevestigd. Ik zou met startnummer 69 gaan rijden.

 

In de loop van de middag kennisgemaakt met mijn teamgenoten voor deze week en na de officiële opening van Duchenne Heroes 2009 in Wiltz naar boven gefietst, omdat de burgemeester van Wiltz ons daar ging ontvangen.

 

’s Avonds nog een goede pastamaaltijd en toch wel een beetje gespannen op tijd naar bed.